| Agenda | Contact | Huisseance | Workshops |


De Dreamcatcher

 

Een heel bijzonder symbool is de dreamcatcher ( ook wel dromenvanger genoemd ). Het is een symbool dat door de Indianen gebruikt werd en het bestaat uit een cirkel met daarbinnen het web van een spin. De ring is versierd met leer, veren en koorden. Het is de bedoeling de dreamcatcher boven het bed te hangen om het goede uit de dromen op te vangen en te bewaren voor de rest van je leven. Elke boze droom zal door het gat in het midden verdwijnen en jij als eigenaar van de dreamcatcher zal er verder geen last meer van hebben.

 

 

Als hij boven het bed van een baby hangt zal hij alle kwade zaken en enge dromen opvangen in het web zodat het kind er geen last van heeft. Als uw kind slaapproblemen of last van nachtmerries heeft kunt u een dreamcatcher ophangen en het kind vertellen dat deze de nare dromen opvangt en de rust geeft om lekker te slapen.

omhoog

Het Indiaanse verhaal

Lang geleden toen de wereld nog jong was had een oude Indiaanse spirituele leider een visioen op een bergtop. In dit visioen verscheen de Geest van wijsheid in de gedaante van een spin. De spin sprak hem in een geheime taal aan die alleen de spirituele leiders konden begrijpen. Tijdens dit gespek begon de spin een web te spinnen in een hoepel versierd met veren.

De spin vertelde het verhaal over de cirkel van het leven, hoe we beginnen als kinderen en hoe we opgroeien tot volwassenen. Uiteindelijk worden we oud waarna we weer als kinderen verzorgd moeten worden zodat de cirkel weer rond is. "Maar", zei de spin, "In ieders levenscirkels spelen er veel krachten, sommige zijn goede en andere zijn minder goede krachten. Als je naar de goede krachten luistert zullen ze je in de goede richting sturen, maar de minder goede zullen je beschadigen en in de verkeerde richting sturen".

Toen de spin uitgesproken was gaf hij de Indiaan het web en zei: "Zie, het web is een perfekte cirkel maar er zit een gat binnenin de cirkel. Gebruik het web om jezelf en je volk te helpen door goed gebruik te maken van de goede iedeeën en dromen. De dreamcatcher zal de goede ideeën en dromen vangen en vasthouden, en de slechte door het gat laten ontsnappen".

De Indiaanse spirituele leider ging terug naar zijn mensen en vanaf die tijd gebruiken ze de dreamcatcher als een vast onderdeel van hun leven. Hij hangt boven hun bed en in hun huizen om hun dromen te vangen en vast te houden en hun kinderen te beschermen voor boze dromen.

naar boven