| Agenda | Contact | Huisseance | Workshops |


Kristallen
De magie van Amber (Barnsteen)

 

 

De brenger van moed en eerlijkheid, beschermer tegen vuur en water was in de oude culturen de amber of barnsteen.

De amber is tegenwoordig erg populiar. Het kristal wordt echter al gebruikt sinds het stenen tijdperk.
Amber is een natuurlijk hars van een uitgestorven naaldboom die 60 miljoen jaar geleden door de zee werd verzwolgen. Als stukjes papier worden opgewreven kan amber de elektrische lading vasthouden.

In China werd amber gezien als de "ziel van de tijger", die je beschermde tegen water en vuur. De gladiatoren in Rome kregen amber om meer moed te krijgen. In de middeleeuwen dacht men dat een echtgenoot(e) haar/zijn slechte daden zou opbiechten als de man/vrouw 's nachts amber op haar of z ijn  borst legde.

Amber bestaat niet alleen in de gebruikelijke gele of roodbruine variant, maar ook in het wit ( ivoor-amber), zwart, blauw en groen. Gemarmerde amber met belletjes wordt bastaard amber genoemd. De blauwe en de groene vorm bevatten ook luchtbelletjes, waardoor de steen een fluoricerende kleur krijgt. De rode amber wordt robijnamber genoemd. 

omhoog

Een geheugensteuntje

 

Als je merkt dat je geheugen je in de steek laat  probeer dan het volgende:

Wijd je amber (barnsteen)  in de middagzon in en zeg: "Maak mijn geheugen even puur als uw energie". Kijk hoe de steen zich vult met een gouden gloed, terwijl hij wordt opgeladen door de zon.

omhoog

Energie opslaan

 

Heksen gebruikten van oudsher amber en git in halskettingen. De reden is wellicht dat aan amber een magische lading kan worden gegeven, zodat de steen als talisman kan worden gedragen om meer positieve energie aan te trekken.

Houd de amber in je linkerhand en wrijf erover - in de richting van de klok - met je rechterwijsvinger.
Concentreer je op het type energie dat je in de steen wilt opslaan. Bijvoorbeeld geluk, succes of liefde.
Je handen worden langzaam warm naarmate de energieën worden overgebracht op het kristal.

omhoog

Moed

 

Amber als een steen tegen verlegenheid en de angst om je mening te uiten; dat wisten de Romeinen al heel veel jaar geleden. Amber werdt ook wel de ziel van de tijger genoemd, denk hier over na als je het volgende ritueel uitvoert.

Houd de amber in je hand en herhaal deze zin: "geef mij de moed van de tijger", totdat je een innerlijke kracht in je voelt komen.
Als je dit een week lang doet tijdens de wassende maan en je draagt de amber dagelijks bij je zal je het verschil gaan voelen.

omhoog

Geneeskrachtig hars

 

Middeleeuwse artsen gebruikten amber tegen klachten als artritus, astma, hart- en maagproblemen, de pest, gifstoffen, ziekten en duizeligheid.
Amber beschermde ook ongeboren kinderen en het verlichtte de bevalling.

Tegenwoordig wordt amber nog gebruikt in de vorm van amber-of succinaatolie. Ook in massageolie wordt amber nog regelmatig gebruikt.

 

 
naar boven