| Agenda | Contact | Huisseance | Workshops |


NieuweTijdsKinderen - Kinderen van NU

 

Of ook wel de kinderen van de nieuwe aarde.
Kristalkinderen of indigokinderen worden ze ook wel genoemd.

 

De indigokinderen worden zo genoemd omdat een vrouw, Nancy Ann Tappe genaamd, het als eerste opviel dat bepaalde kinderen een nieuwe indigo levenskleur in hun auraveld hadden.

Het meest opvallende aan deze kinderen is dat ze zich vaak kunnen herinneren waar ze vandaan komen en ook veel weten over andere vorige levens. Ze weten dat ze een bepaald doel op aarde hebben en voelen zich vaak de koning op aarde.

Vaak kunnen deze kinderen kleuren rond levende dingen zien, maar ook rond andere voorwerpen. Als je in de ogen van een idigokind kijkt is het alsof je een oude wijze ziel ziet. Sommigen zijn ook oude zielen op deze aarde, maar sommigen zijn hier voor de eerste keer maar ze komen met een bepaalde wijsheid die naar voren komt tijdens situatie's. Maar ergens zijn ze gewoon ook kind wat spelen wil en genieten van het kind zijn.

Deze kinderen passen moeilijk in onze vastgestelde patronen, dat is ook de reden waarom ze zo vaak botsen. Traditionele opvoeding of onderwijs- instellingen voldoen niet aan hun behoefte. Vaak zien ze een groter geheel en willen op een cratieve manier problemen oplossen. Ze weigeren om in de rij te staan en zich te houden aan konservatieve leraren die op een theatrale manier les geven.

Het is dan ook sterk aan te raden deze kinderen met respekt, dat hen als kind toekomt te behandelen. Laat ze ook in hun eigen waarde. Medewerking krijg je van deze indigo kinderen door ze te kennen in het nemen van beslissingen en door keuze's aan te bieden.

Heel belangrijk is, deze kinderen het vertrouwen in hun eigen gevoel te laten behouden. Helaas is het probleem, dat wij ze leren om niet op hun gevoel te vertrouwen. Dit doen we niet bewust, maar als we boos of verdrietig zijn dan zeggen we als snel, er is niets aan de hand, ik ben niet boos, ik ben niet verdrietig, nee hoor ik huil niet, dus we zijn niet eerlijk tegenover het kind. Hoe kan zo'n kind dan vertrouwen op wat hij of zij voelt. Jij als vader en moeder zegt al niet de waarheid tegen het kind terwijl het kind voelt dat je boos of verdrietig bent.

Je doet er geen kwaad mee als je gewoon eerlijk bent en dat je zegt op een goede manier en veel uitleg dat je ook wel eens boos en verdrietig mag zijn of mag huilen omdat dat normaal is. De kinderen van nu kun je niet voor de gek houden.

Niet alleen kinderen worden steeds bewuster, de hele mensheid wordt veel bewuster. Gelukkig maar, want dat heeft als voordeel dat oneerlijkheid sneller uit de wereld kan verdwijnen.

Als je een kind hebt dat heel druk is, krijg je al gauw te horen van anderen: is het geen ADHD kind? Kijk goed of het ADHD is. Als ADHD medisch bewezen is, is het zo, maar het stempeltje wordt wel heel makkelijk op iemand gelegd tegenwoordig. Terwijl het vaak over een kind gaat wat veel ziet en voelt en daar niet goed mee weet om te gaan.

Het is heel belangrijk om goed te letten op kleurstoffen en chocolade. Dat zijn elementen die extra aktiviteit te- weeg kunnen brengen. Houd een dagboekje bij van de keren dat je kind extra druk of aktief is. Vaak kun je dit dan herleiden naar suikers, cocolade en kleurstoffen.

Helaas gebeurt het steeds vaker dat er al heel snel naar zware medicijnen wordt gegrepen zoals Ritalin en anti-depresiva terwijl als je met de kinderen praat je er achter komt dat ze het gevoel hebben dat ze anders zijn en niet serieus genomen worden. Wees daarom kritisch als u arts uw kind zware medicatie voorschrijft. Ik wil niet op de stoel van de arts gaan zitten, ben geen arts, maar u als ouder vraag ik zorg dat alles uit- gezocht is en dat kinderen niet zomaar zware medicijnen krijgen die niet goed voor ze zijn. Nooit op eigen houtje stoppen met de medicijnen doe dit altijd in overleg met behandelend arts!

Heel belangrijk is het ook er voor te zorgen dat uw kind de mogelijkheid heeft om alles te vertellen en te praten. Als ouders weet u dat we allemaal ook andere mensen nodig hebben om mee te praten. Als je terugdenkt aan de tijd toen jij kind was, durfde jij alles te vertellen tegen je ouders? Vaak praten kinderen makkelijker met een ander. Het zelfde geldt ook voor volwassenen.

Als je een kind hebt wat heel druk is kan je ook eens proberen om hem of haar brandweer-rode kleding te laten dragen. Rood is de kleur van de eerste chakra en de eerste chakra staat voor gronden of ook wel aarden genoemd. Dus u kind staat met beide voeten op de aarde.

naar boven